Maglaj srušio i Zrinjski

Zaostali meč Premier lige

Maglaj srušio i Zrinjski

Rukometaši Maglaja su ostvarili i drugu pobjedu u poslednjih pet dana.

Maglajlije su u subotu savladale Gračanicu sa 32:28, a sada je pao i Zrinjski u odloženom meču sa 30:27 čime su Mostarci doživeli prvi poraz u sezoni nakon tri trijumfa. Domaći sastav je vodio tokom cijele utakmice, a nakon prvih 30. minuta bilo je 14:12. Aldin Mehinović je postigao impresivnih 12 golova iz 15 pokušaja, a Alen Bjelobrković je zabio šest pogodaka. Odlični su bili i golmani Armir Bradaraić i Kenan Mutapčić dok se Ermin Bajrić još jednom istakao u organizaciji igre.

Kod Mostaraca je najbolji bio Vedran Delić sa 6 golova, a jedan manje je postigao Dario Zadro. Meču je prisustvovalo oko 850 gledalaca koji su bili više nego zadovoljni nakon pobjede svojih ljubimaca, a istog je rasploženja i vrlo perspektivni trener Amir Hajrulahović.


"Ove dvije pobjede su nam vrlo važne i došle su u pravom trenutku. Super je osjećaj kad u pet dana osvojite šest bodova. Vrlo sam zadovoljan igrom mog tima i nadam se da će momci tako nastaviti. Nemamo mnogo vremena za slavlje i već od sutra se počinjemo pripremati za komšijski derbi sa Krivajom u Zavidovićima. Sretan sam i što su igrači na pravi način čestitali 41. rođendan našem kapitenu i pivotu Nurudinu Bradariću pa imamo dvostruki razlog za proslavu", izjavio je Hajrulahović za Sportsport.ba.
Maglaj je sad sa 6 bodova na 9. poziciji dok je Zrinjski sa 9 u društvu još pet timova na diobi prvog mjesta. Zrinjski za vikend gostuje Gračanici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.