Maglajlija bolji od Terzića

Liga prvaka za rukometaše

Maglajlija bolji od Terzića

Adnan Beganović

U Ligi prvaka za rukometaše, u Celju je odigran regionalni derbi susret između istoimenog domaćina i Zagreba.

Gosti su predvođeni našim stručnjakom sa klupe, Senjanin Maglajlijom, ubilježili prvu pobjedu u Celju u istoriji mečeva slovenačkog i hrvatskog šampiona.

RK Zagreb je nakon očajne partije u prošlom kolu i smjene na trenerskoj klupi, u Sloveniju doputovao sa imperativom pobjede jer je samo trijumf Zagrepčane ostavio u igri za četvrtfinale LP. Senjanin Maglajlija i Mirko Bašić, novi dvojac na klupi Zagreba, prije utakmice su obećali pobjedu, što su na kraju i ostvarili. Naš reprezentativac u dresu Celja, Mirsad Terzić, nije imao svoj dan, te se  samo jednom upisao u listu strijelaca.
Kod Zagreba najbolji je bio Lazarov sa 7 golova, dok je kod domaćih bolji od ostalih bio Kokšarov sa 5 postignutih golova.

Liga prvaka
Celje - Zagreb 22:25 (11:16)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.