Makedonci traže prolaz kroz šahovsku partiju

Kladite se pametno: Metalurg Skopje – Wisla Plock

Makedonci traže prolaz kroz šahovsku partiju

Sponzorski tekst

Poraz kod Hamburga nikoga nije posebno uzbudio, Metalurg i dalje gura sjajno u Ligi prvaka, a treba znati da su kod prvaka Njemačke igrali i bez prvog strijelca i jednog od najvažnijih igrača, desnog beka Žare Markovića.

Preuzeto s www.dvoznak.com

Crnogorac je dobio utakmicu kazne, no večeras se u izrazito važnom meču vraća na parket. Pobjeda Metalurg, nakon dva boda protiv Cimosa, te boda iz St. Petersburga, praktički vodi među 16 najboljih u Europi.

Proteklih dana Červar je imao problema s ozljedama na koje se žalio Marković (list), zatim Batinović, koji večeras neće moći, a Kozlina se tek protiv Hamburga vratio i još ne može maksimalno. Danas će pak očekuje njegova rola i u napadu.

- Znamo kako protivnik igra. Imaju iskusne bekove, koji znaju zadržati 'zavrtiti' loptu i zadržati kada treba. Tehnički su odlično potkovani. Imamo problema s ozljedama, ali igrati se mora. Na muci se poznaju junaci - reći će u svom stilu trener Metalurg Lino Červar.

Červar je naglasio kako će igrati disciplinirano u napadu, efikasno, kako očekuje čvrstu 6-0 kod Poljaka, te se nada punoj dvorani. S obzirom na posljednje igre Metalurga, to je realno očekivati i Makedonci bi mogli imati veliku podršku.

Poljaci s druge strane dolaze nakon dvije domaće pobjede (St. Peterburg i Constanta), te poraza u Koperu, gdje je junak bio golman Gorazd Škof. Wisla ima čak i više problema s ozljedama od Metlaruga, jer već duže ne može računati na Dobelšeka, Twarda i Zolotenka.

Inače, radi se o momčadi s danskim trenerom Waltherom, od kuda ne čudi obrana 6-0, gdje dominiraju veliki Eklemović, Kubistzal, Spanne. U prvenstvu primaju jako malo golova, u jednom od derbija, u gostima kod Wisle Pulawy odigrali su 19:19.

Današnja Wisla najviše ovisi u vanjskoj liniji Eklemović na sredini, Chrapkowski i Kubisztal lijevo i Kavaš desno, te Toromanović na pivotu.

Kako i ni jedni ni drugi nisu momčad koja voli trčati, ovo će biti, ratnim riječnikom,velika pozicijska bitka.


PROGNOZA
Zbroj golova manji od 53,5 , WWin @1,85

Lino Červar je najavio kako će njegov napad morati biti jako discipliniran i efikasan, a već je svima jasno da Červarove momčadi ne jurcaju, ne ganjaju brzi centar, ne trče s protivnicima.
Svjesni su i jedni i drugi važnosti ovog meča, Metalurgu pobjeda otvara vrata raja, osmine finala, baš kao i poljskom prvaku. Očekuje se strašno borbena, agresivna i 'iskomadana' utakmica brojnim prekršajima.
Makedonci imaju vrhunsku obranu i vrhunskog golmana (Stanić), koji im je ove sezone jedan od najboljih igrača, uz šutera Markovića i srednjaka Mojsovskog.
Wisla također puno toga polaže u obranu, naročito kada igra u gostima. Ove sezone u Ligi prvaka je van svog parketa odigrala samo u Kopru, koji je napadački puno agilniji sastav od Makedonaca, završilo je 27:24.
U prvenstvu Poljske, Wisla je tri utakmice odigrala vani, u prošlom kolu kod pete Legnice dobila 26:23, prije toga kod četvrtog Pulawija 19:19 i u 2. kolu kod fenjeraša Ciechanowa 36:25.
Prošle sezone kada je osvojila naslov, osim Kielca, samo joj je još jedan tim na gostovanjima zabio 28 ili više golova (Mielec). Obrana je veliki adut danskog trenera Larsa Walthera, obrana bi danas trebala kraljevati i stoga predviđamo ispod 53.5 gola

NAJAVE ZA VEĆINU DOGAĐAJA IZ PONUDE SPORTSKE KLADIONICE PRONAĐITE NA WWW.DVOZNAK.COM, ADRESI ZA PAMETNO KLAĐENJE!!!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.