Makedonija ponovo slavi: Vardar u finalu Lige prvaka!

Rostov nemoćan u polufinalu

Makedonija ponovo slavi: Vardar u finalu Lige prvaka!

Midhat Šljivak

Rukometašice Vardara drugu godinu zaredom igraće u finalu Lige prvaka. Makedonski tim je večeras u drugom polufinalu završnog turnira u Budimpešti savladao ruski Rostov rezultatom 25:19 i ponovo će protiv Gyora odlučivati o najboljoj ekipi Evrope.

Dobro otvaranje meča imale su makedonske rukometašice. Povele su sa 6:2, razlika tokom prvog poluvremena konstantno je bila tri ili četiri gola u korist Vardara, a na odmor su rukometašice tima iz Skoplja otišle sa plus tri, 10:7.

Vardar je bolje ušao i u drugo poluvrijeme i u 41. minuti golom Andree Penezić odlaze na plus šest 15:9 i činilo se kako će skopski tim lagano da privede meč kraju.

Međutim, Rostove se na krilima Ekatarine Iline vratio u meč. Došle su na minus dva, ali snage za preoret nije bilo. Iako su Ruskinje do kraja bile jako blizu potpunog povratka, Vardar je zadržao prednost i prošao je u veliko finale, gdje ih čeka Gyor.

Andrea Penezić i Andrea Lekić su predvodile Vardar u ovom meču sa po sedam golova, dok je Ilina na drugoj strani postigla pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi