Makedonsko finale u Zagrebu

Vardar i Metalurg za titulu

Makedonsko finale u Zagrebu

Adnan Beganović

U finalu Regionalne rukometne lige igrat će makedonski klubovi Metalurg i Vardar. Naime, u polufinalnim susretima Metalurg je bio bolji od Tatrana (26:25), dok je Vardar iznenađujuće savladao domaćina završnog turnira Zagreb (30:29).

Oba polufunalna susreta odlučena su u posljednjim minutama igre, a ovaj put sreća je bila na strani makedonskih predstavnika.

Metalurg je u prvom dijelu bio mnogo bolji od Tatrana i na odmor je otišao sa četiri gola viška (15:11). Međutim, rukometaši slovačkog predstavnika nisu se predavali, te su u drugom dijelu preokrenuli rezultat u svoju korist, ali ipak je na kraju slavio Metalurg.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su Marković sa 6, te Alušovski i Kozlina sa po 5 golova, dok su kod Tatrana najučinkovitiji bili Kristopans sa 9, te Antl sa 7 golova, a naš reprezentativac Kukrika dva puta se upisao u listu strijelaca.

Zagreb je većim dijelom utakmica sa Vardarom bio u rezultatskoj prednosti, no ista nikako nije iznosila više od dva gola. U samu završnicu Vardar je ušao sa golom viška (27:26) i do kraja nije ipuštao prednost iz svojih ruku.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Doder sa 6, te Jovčevski sa 4 gola, dok su Horvat sa 7, te Špiler sa 6 golova bili najefikasniji kod Zagreba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.