Malinović sjajan u važnoj pobjedi Creteila

Pet pogodaka bh. reprezentativca

Malinović sjajan u važnoj pobjedi Creteila

Adnan Beganović

U okviru 10. kola francuskog rukometnog prvenstva odigrano je pet utakmica, a do važne pobjede stigao je Creteil naših Dejana Malinovića i Muhameda Toromanovića.

Creteil je na domaćem terenu u derbiju začelja savladao Nimes (28:27), a sjajnu partiju pružio je bh. reprezentativac Dejan Malinović. 

Desni bek naše reprezentacije postigao je pet pogodaka i kod Creteila je od njega samo efikasniji bio Hugo Descat sa devet pogodaka. Muhamed Toromanović nije se upisao u listu strijelaca.

S druge strane kod Nimesa su sa po sedam postignutih pogodaka najefikasniji bili Julien Rebichon i Alberto Aguirrezabalag.

Vodeć Montepllier nije imao problema na gostovanju kod Aixa (33:22), St.Raphael je slavio na gostovanju kod Dunkerquea (36:33), Selestat je također upisao gostujuću pobjedu u duelu sa Tremblayjem (25:23), dok je PSG bio bolji od Toulousea (34:31).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti