Pada živi zid, pada i šuter: Sam na sedmoricu "dvometraša" i "šaraf" sa druge planete za pravo čudo

Nerealan gol

Pada živi zid, pada i šuter: Sam na sedmoricu "dvometraša" i "šaraf" sa druge planete za pravo čudo

A. Čaušević

Utakmica španske lige između Cangasa i Torrelavege donijela je jedan od najboljih golova ikada.

Iako se radilo u utakmici koja i nije od velikog značaja gol kojeg je postigao Mario Dorado definitivno može ući u rubriku najboljih u historiji.

Dorado je u posljednjoj sekundi prvog poluvremena uspio zabiti iz devetarca bez obzira što je ispred njega stajalo šest protivnika i golman na golu.

Španski rukometaš je zavukao magičan "šaraf" pored živog zida koji se naginjao u stranu paralelno sa šuterom.

Ipak, Dorado je uspio zavrnuti loptu na tako dobar način da je iznenadila golmana i prošla mu kroz noge za veliko oduševljenje domaće publike.

Oglasi

Da se radi o pravom čudu govori i činjenica da je Dorado uspio loptu provući između šestorice "divova". U živom zidu su između ostalih bili Jorge Prieto(1.93 m), Nicolai Colunga(1.88 m) i Daniel Ramos(1.91 m).

U takvoj situaciji domaći rukometaš je imao samo jednu opciju. Pokušati loptu probaciti pored živog zida. Bacio se u svoju lijevu stranu, šutirao pored živog zida i postigao gol koji se s obzirom na okolnosti vjerovatno postiže jednom u životu i nikad više.

Ipak, Dorado koji je meč završio sa tri gola bi možda i ovo čudo sa kraja prvog poluvremena i mijenjao za pobjedu svog tima jer je u konačnici bilo i beskorisno.

Naime, gostujući tim Torrelavage odnio je pobjedu rezultatom 28:33 za četvrti uzastopni poraz ekipe Cangasa koja je u ozbiljnoj krizi nakon uvodne pobjede na startu prvenstva.

Suvišno je napominjati da Barcelona nastavlja s dominacijom i ove sezone pošto na startu sezone ima maksimalan učinak te nema sumnje da će i u ovoj sezoni osvojiti titulu prvaka Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi