Marko Mamić: Mi smo favoriti i trebamo se tako ponašati
Hrvatski rukometaš vjeruje u pobjedu svoga tima

Reprezetativac Hrvatske pred duel protiv Srbije

Marko Mamić: Mi smo favoriti i trebamo se tako ponašati

E. Dindić, foto: EPA

Hrvatska rukometna reprezentacija nastavlja kvalifikacije za Europsko prvenstvo . U četvrtak igraju u Beogradu protiv Srbije, dok par dana kasnije dočekuju istog rivala na domaćem terenu.

Marko Mamić biće jedan od važnih kotačića u igri izabranika Line Červara pred važan okršaj u četvrtak protiv Srbije. 

"Ne bojimo se atmosfere u Beogradu. Da će biti teško, hoće. Po meni mi smo favoriti i moramo se tako i na terenu ponašati. Oni će imati veliku motivaciju da nas pobjede. Nisu nas pobjedili sedam godina.", izjavio je Mamić.

Hrvatska je na startu ove grupe savladala Švicarsku sa 31:28, a potom je slavila i na gostovanju u Belgiji 30:25. S druge strane Srbija je iznenađujuće odigrala neriješeno sa Belgijom 27:27, da bi poslije toka bila poražena od Švicarske u gostima 29:24.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi