Marković: Šteta, najmanje bod smo zaslužili

Minimalan poraz od Metalurga

Marković: Šteta, najmanje bod smo zaslužili

A. Beganović

Rukometaši Borca sinoć su u Skoplju bili na korak do senzacije. Naime, u 17. kolu Regionalne lige izabranici Dragana Markovića s minimalnih 26:25 poraženi su od favoriziranog Metalurga.

Sekunde su nedostajale bh. predstavniku da se u Banja Luku vrati neporažen, a šef stručnog štaba Borca i aktuelni selektor našeg nacionalnog tima, Dragan Marković, u razgovoru za SportSport.ba ističe da je njegov tim u najmanju ruku zaslužio barem bod.

"Šteta, velika šteta. Zaslužili smo barem bod, no i ovaj put sreća nam je okrenula leđa. Doista u ovoj sezoni nismo miljenici iste", za naš portal govori Marković i dodaje:

"Sjajno smo otvorili utakmicu, poveli smo sa 4:1, imali napad za 5:1, no nismo zabili. Domaći su se uspjeli vratiti i u drugom dijelu su imali prednost od četiri gola, ali nismo se predavali i pred sam kraj smo stigli do izjednačenja. Međutim, sa zvukom sirene smo primili gol i nezasluženo smo poraženi".

Nakon 17 kola Borac se nalazi na solidnom 6. mjestu tabele, no Marković smatra da su njegovi izabranici uz malo više sportske sreće mogli biti i u borbi za plasman na završni turnir.

"Nije loše biti 6. u ovakvoj konkurenciji, ali uz malo više sportske sreće mogli smo se boriti za sami vrh. Mislim da smo igrama u posljednje vrijeme zaslužili mnogo više, ali nismo nezadovoljni. U narednoj sezoni će biti još bolje", optimističan je trener Borca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.