Marković zadovoljan igrom

Melsungen bolji od Borrva na Sparkasse kupu

Marković zadovoljan igrom

O. Lekić

Rukometaši Borac M:tela poraženi su u trećem kolu Sparkasse turnira od bundesligaša Melsungena 17:22, čime su završili nastup na ovom takmičenju dok će njihov protivnik u polufinalu igrati protiv rumunske Constance.

Banjalučani su 50 minuta igrali ravnopravno sa njemačkim predstavnikom, ali je na kraju ipak presudilo iskustvo te sjajne odbrane Marija Kelentrića. Borac je odlično počeo meč poveli su sa 5:1 a sjajnim odbranama Mario Blažević je uspjevao da drži svoj tim u igri sve do finiša. Banjalučani su i na odmor otišli sa prednošću.

U nastavku ‘’crveno-plavi’’ su se držali sve do 50. minute. Tada se razbranio Mario Kelentrić koji je zaustavio nekoliko udaraca banjalučkih rukometaša. U napadu Melsungena razigrali su se Vučković i Vasilakis koji su postigli po sedam golova pa je na kraju bundesligaš došao do pobjede 22:17. 

U banjalučkom timu najefikasniji su bili Halilbegović sa pet golova dok je Panić postigao tri. Jučer su Banjalučani odigrali i zatvorenu trening utakmicu u kojoj su sa sedam golova razlike savladali Hitenberg.

Trener Dragan Marković je bio zadovoljan izdanjem svojih momaka u duelu protiv Melsungena.

"Odigrali smo veoma dobro u duelu sa Melsungenom. Pružio sam šansu svim igračima da se pokažu u ovom meču I oni su to znali da iskoriste. Borbenost je bila na nivou, a sama činjenica da smo u ovoj fazi priprema bili u egalu sa Bundesligašem do 50 minute dovoljno govori. Momci polako prihvataju moje sugestije tako da očekujem da ćemo i dalje napredovati kroz prijateljske utakmice", istakao je Marković za EurobBlic.

Ekipa Borca je nakon turnira otputovala u Wetzlar gde će odraditi trening, a danas će dogovoriti još jednu provjeru,  a mogući protivnik je Balingen.

"Zbog problema sa vizama željeli smo da imamo što više provjera u Njemačkoj pa ćemo danas odigrati još jedan meč u Wetzaru a sigurno je da ćemo naći kvalitetnog protivnika. Ono što je jasno da smo na ovom turniru ostavili veoma dobar utisak. Domaćin nas je već pozvao za narednu sezonu i istakli su kako su zadovoljni kako našim patrijama tako i ponašanjem igrača tokom turnira. Borac se na kvalitetan način predstavio publici ovde i to se u Njemačkoj itekako cijeni", rekao je za EuroBlic trener banjalučke ekipe.

Borac će nakon priprema u Njemačkoj nastaviti pripreme u Banjaluci, a utakmice su na programu od 20 do 22 . avgusta . Protivnici će biti Kolubara, Izviđać i Vardar.

Banjalučani u Adidasu
Pored kvalitetnih pripremnih utakmica , Banjalučani su u Njemačkoj obukli i opremu novog tehničkog sponzora firme Adidas, koja će u narednoj sezoni oblačiti Borac. Rukometaši su na turniru igrali u novim dresovima, a Borac će dobiti i lopte Select sa kojim će igrati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti