Medvedi na plus dva protiv Kiela

Liga prvaka

Medvedi na plus dva protiv Kiela

Midhat Šljivak

Rukometaši Čehovskih Medveda savladali su njemački Kiel 37:35 u prvom susretu osmine finala Lige prvaka.

Prvo poluvrijeme je donijelo veoma efikasan rukomet. Od prve minute se igralo gol za gol, a obje ekipe su imale minimalno vodstvo u prvom dijelu. Ipak, u finišu prvog poluvremena Čehovski Medvedi koriste prednost igrača više, te po prvi put odlaze na tri gola prednosti 19:16. Na poluvrijeme Medvedi odlaze sa dva gola razlike 19:17.

Imao je domaći tim i u nastavku u nekolo navrata tri gola prednosti, a golom Marka Vujina u 40. minuti Kiel ponovo stiže do izjednačenja 24:24. Uspio je potom Kiel ponovo otišao na dva gola prednosti 29:27. Iskoristili su potom domaći rukometaši igrača više, te su stigli do izjednačenja 29:29. 

U samoj završnici susreta Medvedi su ponovo otišli na tri gola prednosti 34:31. Šelmenko je potom isključen kod domaćih, što nisu iskoristili rukometaši Kiela. Na kraju su Medvedi slavili pobjedu od dva gola razlike.

Sergei Gorbok je predovdio Medvede sa 10 golova, dok je za Kiel isti broj golova postigao Momir Ilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije