Medvedi prvi četvrtfinalisti

Prce bez pogotka

Medvedi prvi četvrtfinalisti

Adnan Beganović

Chekhovskie Medvedi prvi su četvrtfinalisti rukometne Lige prvaka. Ruska momčad je nakon pobjede u Španiji (37:36) i u revaš susretu u Rusiji pobijedila Ademar (29:25), te se tako plasirala u četvrfinale.

Prvi period revanš utakmice pripao je Medvedima, koji su sredinom poluvremena imali prednost od 5 golova (10:5), no Ademar je do odmora uspio uhvatiti priključak (15:14).

Sredinom drugog dijela na semaforu je stajalo 21:21, no onda su Medvedi digli postotak šuta, što im je donijelo prednost, te su na kraju sasvim zasluženo slavili.

Kod Medveda najefikasniji bili su Kovalev sa 8 i Shelmenko sa 5 postignutih pogodaka, dok su kod Ademara Bičanić sa 7 i Buntić sa 6 pogodaka bili najučinkovitiji. Naš reprezentativac u dresu Ademara, Nikola Prce, nije se upisao u listu strijelaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.