Mira bez poraza, Zrinjski bolji od Jedinstva

Završen jesenji dio sezone u PL za rukometašice

Mira bez poraza, Zrinjski bolji od Jedinstva

Adnan Beganović

Završen je jesenji dio sezone u Premijer ligi za rukometašice, a titula najboljih pripala je prijedorskoj Miri, koja je u derbiju 11. kola savladala Katarinu (25:24), te su tako rukometašice Mire na zimsku pauzu otišle sa 11 pobjeda iz isto toliko susreta.

Derbi 11. kola u Prijedoru su odigrali Mira i Katarina, a do trijumfa su stigle nove jesenje prvakinje. Gotovo tokom cijelog susreta gošće iz Mostara imale su rezultatsku prednost, no domaće se nisu predavale i na kraju su uspjele preokrenuti rezultat u svoju korist. Pobjedonosni pogodak za Miru postigla je Dragana Kukić u posljednjim sekundama susreta, a najefikasnija je bila Milica Vlahović sa 10 postignutih golova. Kod gošći iz Mostara sa 7 golova najučinkovitija je bila Klaudija Knezović.

Rukometašice Ljubuškog na domaćem parketu savladale su Goražde (31:23). U redovima pobjedničke ekipe najefikasnija je bila Katarina Pavlović sa 10 golova, dok je kod Goraždanki sa 7 golova najučinkovitija bila Mersiha Sarajlić.

Do druge uzastopne pobjede u tri dana stigle su i rukometašice Ilidže, koje su sa ubjedljivih 46:27 savladale Hrasnicu. Najefikasnije kod pobjedničke ekipe bile su Mujagić i Škaljić sa po 9 postignutih golova, 8 je postigla Brutus, a treba istači da je trener Ilidžanki Dominiko Ilić priliku pružio svim igračicama iz zapisnika, te da su se sve uspjele upisati u listu strijelaca. Kod Hrasnice sa 12 postignutih golova najučinkovitija je bila Hasibović.

Živinice su pred svojim navijačima u 11. kolu stigle do druge prvenstvene pobjede. Naime, domaće su bile bolje od mostarske Lokomotive (29:25). Kod domaćih najefikasnija je bila Nukić sa 13 golova, dok je Džafić sa 8 golova bila najučinkovitija kod Lokomotive.

Rukometašice Zrinjskog u Mostaru su bile bolje od brčanskog Jedinstva (27:24), dok je Borac upisao gistujuću pobjedu u duelu sa 37:25.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.