Mira i dalje bez poraza, Plemkinje sigurne protiv Hrasnice

Premijer liga za rukometašice

Mira i dalje bez poraza, Plemkinje sigurne protiv Hrasnice

A. Beganović

Nastavljeno je takmičenje i u Premijer ligi za rukometašice, a večeras je odigrano pet susreta 12. kola.

Većih iznenađenja nije bilo. Jesenje prvakinje, rukometašice Mire, sa ubjedljivih 49:18 savladale su mostarsku Lokomotivu, dok je Borac iz Banja Luke u Živinicama bio bolji od istoimene domaće ekipe. Kod Osica najefikasnije su bile Rajilić sa 6 i Kukić sa 5 golova, dok je kod Živinica sa 7 golova najefikasnija bila Mujagić.

Rukometašice Zrinjskog u Mostaru su bez većih problema savladale Hrasnicu (34:25). Plemkinje su imale vodstvo tokom svih 60 minuta, te su zasluženo slavile. Najefikasnije kod Zrinjskog bile su Prusina sa 9 i Boras sa 6 golova, dok je kod Hrasnice sa 9 golova najučinkovitija bila Malanović.

U Ljubuškom je istoimena domaća ekipa bila bolja od Jedinstva iz Brčkog (33:24), Ilidža je pred svojim navijačima savladala Katarinu (30:26), dok se posljednji susret 12. kola između Knežopoljke i Goražda igra sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.