Mira i dalje nepobjediva

Premijer liga za rukometašice

Mira i dalje nepobjediva

Adnan Beganović

U okviru 6. kolo Prtemijer lige za rukometašice odigrane su tri utakmice, a u derbiju nepobjediva Mira je u Prijedoru savladala Zrinjski (25:18).

I nakon šest kola rukometašice Mire ne znaju za poraz. Večeras su pred domaćom publikom savladale Zrinjski, inače jednog od pretendenata na sami vrh premijerligaške tabele. Prvo poluvrijeme susreta u Prijedoru završilo je bez pobjednika (13::13), no u drugom su domaće rukometašice limitirale gošće na samo pet golova, pa su na kraju zasluženo upisale ubjedljivu pobjedu.

Aktuelne šampionke, rukometašice Borca pred svoji mnavijačima su došle do očekivane pobjede u duelu sa Goraždem (31:18), dok je Ljubuški u Živinicama u neizvjesnoj završnici savladao domaću ekipu (32:31).

Sutra igraju Ilidža - Knežopoljka, Lokomotiva - Jedinstvo, te Katarina - Hrasnica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.