Mira u derbiju bolja od Goražda, Borac jedini bez poraza

Premijer liga za rukometašice, 7. kolo

Mira u derbiju bolja od Goražda, Borac jedini bez poraza

A. Beganović

Kompletirano je 7. kolo Premijer lige za rukometašice nakon kojeg je Borac iz Banja Luke ostao jedina neporažena ekipa prvenstva.

Naime, uz Borac do ovog kola neporaženo Goražde u derbiju kola izgubilo je u Prijedoru od domaće Mire (32:23). Kod Mire su najefikasnije bile Jevtić sa 9, te Kekić sa 6 golova, dok su Sarajlić sa 7, te Dervišević sa 5 golova bile najefikasnije kod Goražda.

Rukometašice Zrinjskog u Mostaru nisu imale većih problema sa slabašnim Živinicama. Slavile su Plemkinje sa 35:19, a do nove pobjede vodile su ih Prusina sa 9, te Mlakić sa 7 pogodaka, dok su Nukić sa 7, te Mujakić sa 6 pogodaka bile najefikasnije kod Živinica.

Za iznenađenje kola pobrinule su se rukometašice Katarine, koje su u Ljubuškom bile bolje od istoimene domaće ekipe (28:25).

Aktuelne prvakinje, rukometašice Borca, na Ilidži nisu imale većih problema sa domaćom ekipom (31:24). Krivaja je u Zavidovićima savladala Hrasnicu (45:23), dok je Jedinstvo u Brčkom bilo bolje od Lokomotive (41:28).

Krivaju su do pobjede vodile Zvekić sa 11 i Jasna Saletović sa 9 golova, dok je kod Hrasnice najefikasnija bila Hošić sa 7 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.