Mirsad Terzić u finalu Lige šampiona

Mađarski tim eliminisao veliki Kiel

Mirsad Terzić u finalu Lige šampiona

Rukometaši mađarskog Veszprema plasirali su se u finale ovosezonskog izdanja rukometne Lige šampiona nakon što su u prvom polufinalnom susretu Final Foura s 31:27 savladali njemački Kiel.

Najbolji njemački tim je na tlu ove zemlje (Final Four se igra u Kelnu) ostao bez finala, a zasluge za to djelom pripadaju i rukometnom reprezentativcu Bosne i Hercegovine Mirsadu Terziću. Iako se u današnjem susretu nije upisao u strijelce, popularni Terza je odradio sjajan posao u odbrani. O njegovoj beskompromisnosti u fazi odbrane govore i žuti karton i dva isključenja.

Momir Ilić, nekadašnji rukometaš Kiela, bio je posebno raspoložen. S osam golova "počastio" je svoj bivši tim, dok su Ivancsik i Nagy postigli po sedam golova.

U poraženom timu najefikasniji igrač bio je Palmarsson, ali ni njegovih devet golova nisu bili dovoljni za Kielov plasman u finale. Njemačkom timu falio je još najmanje jedan raspoložen igrač, s druge strane Ilić je imao dvojicu takvih.

Nakon eliminacije PSG-a u borbi za plasman na Final Four, na samom finalnom turniru mađarski sastav srušio je još jednog evropskog rukometnog diva. 

Final Four, polufinale:
Kiel - Veszprem 27:31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.