Terzić se sprema za EURO, a Wisla mu posvetila posebnu objavu - Razlog je jasan!

Kapiten reprezentacije BiH produžio ugovor

Terzić se sprema za EURO, a Wisla mu posvetila posebnu objavu - Razlog je jasan!

Esmer Oštraković

Mirsad Terzić trenutno se sa ostalim reprezentativcima naše zemlje nalazi na pripremama reprezentacije pred odlazak na Evropsko prvenstvo.

Naši reprezentativci su do 3. januaru u Sarajevu, a nakon toga putuju za Švicarsku gdje če odigrati nekoliko prijateljsku utakmica.

I dok kapiten naše reprezentacije vrijedno trenira u Sarajevu, njegov klub WIsla Plock objavila je da je postigla dogovor sa Terzićem i da je ugovor produžen na još godinu dana.

On je u Wislu Plock stigao 2020. godine iz mađarsko Veszprema, a očito je da su u klubu zadovoljni njegovim igrama.

"Otkako je stigao Mirsad je uglavnom igrao u odbrani i njegovo ogromno iskustvo učinilo je da budemo još čvršći", piše na zvaničnoj stranici Wisle.

Oglasi

Naravno za klupski portal govorio je i Terzić.

"Ponosan sam što ću i naredne sezone igrati za Wislu Plock. Kao tim zajedno radimo sjajan posao i vjerujem da će nam se to isplatiti u budućnosti. Naprijed Wisla", rekao je Terzić.

Svoje oduševljenje nije krio ni Adam Wisniewski, sportski direktor ovog kluba.

"Drago mi je da će takav igrač biti dio našeg kluba i naredne sezone. Mirsad se prema mlađim igračima odnosi očinski i podržava ih, te im daje savjete", rekao je Wisniewski.

Karijeru je Terzić počeo u Olimpiku, a igrao je i za Izviđač, Zagreb, Celje, te Veszprem u kojem je proveo 11 godina.

Kada je riječ o nacionalnom timu, za reprezentaciju BiH odigrao je preko 170 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi