Mirza Kapić pojačao RK Bosna Centrotrans
Foto: EPA

Mirza Kapić pojačao RK Bosna Centrotrans

M. Šljivak

Desno krilo Mirza Kapić (22) novi je igrač RK Bosna Centrotrans. 

Kapić je prethodnih sedam godina nastupao za katarsku ekipu El Qiada, a nakon povratka u BiH odlučio se da obuče dres visočkog kluba. U Kataru je nastupao za kadetsku i juniorsku reprezentaciju ove zemlje, a tri puta je osvajao zlato na Azijskom prvenstvu. Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Brazilu sa Katarom je osvojio 9. mjesto. 

On je večeras u prostorijama RK Bosna Centrotrans potpisao ugovor s klubom u prisustvu predsjednika Upravnog odbora gospodina Adnana Delića. 

"Drago mi je da sam došao u jedan rukometni grad kakav je Visoko. Ranije sam sarađivao sa trenerom gospodinom Draganom Zovkom i sa golmanom Mirnesom Grčom, tako da mi neće biti teško da se prilagodim ovoj sredini. Prepoznao sam projekat koji se ovdje pravi i nije bilo dileme da li ću prihvatitit ponudu. Nadam se što bržoj adaptaciji i imam veliku želju da pomognem ekipi u ostvarivanju što boljih rezultat", kazao je Kapić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi