Mostarske Plemkinje na korak do jesenjeg naslova

Rukometašice Zrinjskog u Banja Luci bolje od Borca

Mostarske Plemkinje na korak do jesenjeg naslova

A. Beganović

U derbiju 10. kola Premijer lige za rukometašice, pa i jesenjeg dijela sezone, Zrinjski je u Banja Luci bio bolji od Borca (30:28), te je tako kolo prije kraja došao na korak do osvajanja jesenjeg naslova.

Derbi 10. kola i jesenjeg dijela sezone opravdao je očekivanja. U veoma dobroj i neizvjesnoj rukometnoj predstavi mostarske Plemkinje su savladale banjalučke Osice, pa će tako titula jesenjih prvakinja najvjerovatnije prezimiti u Mostaru.

Kod pobjedničke ekipe najefikasnije su bile Boras sa devet, Prusina sa šest, Pruguda sa pet, te Mlakić i Kolobara sa po četiri gola, dok su Klinac sa sedam i Marić sa pet golova bile najefikasnije kod Borca.

U posljednjem 11. kolu jesenjeg dijela sezone Plemkinje će u gradskom derbiju snage odmjeriti sa ne tako dobrom Katarinom, dok će Borac gostovati u Živinicama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.