Motor bolji od Kadettena, Alingsas od Bešiktaša

Motor bolji od Kadettena, Alingsas od Bešiktaša

A. Beganović

U okviru 6. kola Lige prvaka za rukometaše odigrana su dva susreta, a do pobjeda su stigli Motor Zaporožje i Alingsas.

U grupi D snage su odmjerili Kadetten, čije boje brani nekadašnji bh. reprezentativac Damir Doborac i Motor, koji je slavio rezultatom 37:32.

Ukrajinsku ekipu su do pobjede vodili Burka sa sedam, te Onufryienko i Skopintsev sa po šest pogodaka, dok su kod Kadettena najefikasniji bili Graubner sa osam, te Kuttel, Liniger i Pendić sa po pet pogodaka, a Doborac se nije upisao u listu strijelaca.

U grupi B švedski Alingsas je bio bolji od turskog Bešiktaša (27:24). Enstrom i Johansson sa po pet pogodaka bili su najučinkovitiji kod švedske ekipe, dok su Ozbahar sa šest, te Arifoglu i Zrnić sa po četiri pogotka bili najučinkovitiji kod Bešiktaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.