Mozzart za Respect: Novi dresovi sarajevskim rukometašima

Mozzart za Respect: Novi dresovi sarajevskim rukometašima

Sponzorski tekst

Rukometni klub Respect u Sarajevu je osnovan prije sedam godina i to kao Škola rukometa. Od tada su izrasli u ozbiljan klub čiji prvi tim visoko kotira u Prvoj ligi Federacije BiH. Uspjeh koji su ovi sarajevski rukometaši ostvarili za kratak period, prepoznali su u Mozzartu, pa su ih na nove uspjehe podstakli donacijom dvije nove garniture dresova.

Ovo nam je veoma značajno i zahvaljujemo se kompaniji Mozzart na vrijednoj donaciji opremi. Igrači su oduševljeno reagovali kad su vidjeli dresove, kažu da su prezadovoljni izgledom i kvalitetom. Rijetkost je da nam neko pomogne, uglavnom su to roditelji igrača, a ovaj poklon donio nam je posebno zadovoljstvo- kaže Adil Tabak, predsjednik RK Respect, Sarajevo. 

Njihov tim broji oko 100 članova u selekcijama seniori, kadeti i pioniri. Upravo oko 40 najmlađih igrača čini budućnost ovog kluba. 

Prvi tim igra Prvu federalnu ligu gdje su pri samom vrhu tabele. Do kraja sezone očekuju ih još četiri kola, pa im je želja da ostanu na 2. ili 3. mjestu. Ambiciju za mjesto prvaka za sada nemaju jer su, kažu, mali klub koji trenutno nema dovoljno finansija, a i bodovna razlika je prilično velika u odnosu na prvoplasirani tim.

Opis nije dostupan.

Podršku klubu pruža sarajevska Opština Novi Grad i Kanton Sarajevo, te poneki manji sponzor, odnosno prijatelj kluba. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Uprkos skromnim finansijama, bilježe dobre rezultate. Ovo im je treća sezona u prvom rangu za seniore, a najveći uspjeh im je upravo trenutni plasman pri vrhu Prve lige FBIH. 

Mlađe selekcije takmiče se u Kantonalnoj ligi. Baš među njima su brojni talenti koji će se u budućnosti moći pridružiti prvom timu, ali i drugim uspješnim klubovima…Oni se ugledaju na prvotimce koji će od sada do novih pobjeda na parketu u novim Mozzart dresovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.