Ludnica u Gornjem Vakufu: Sloga u derbiju bolja od Veleža, zakuhala se borba za Premijer ligu BiH

Sjajna rukometna predstava

Ludnica u Gornjem Vakufu: Sloga u derbiju bolja od Veleža, zakuhala se borba za Premijer ligu BiH

Haris Zilić

Odigran je derbi 17. kola Prve lige FBiH skupina jug za rukometaše. U Gornjem Vakufu fenomenalnu utakmicu odigrali su domaća Sloga i Velež Mostar, dvije prvoplasirane ekipe na prvenstvenoj tabeli.

Sloga je na kraju došla do trijumfa 32:30 i tako preuzela lidersku poziciju, ali do kraja sezone će biti ogromne borba za prvo mjesto i plasman u društvo najboljih.

U današnjem meču Sloga je vodila većinu utakmice, prvo poluvrijeme su dobili sa 18:17, a ušli smo na kraju u uzbudljivu završnicu.

U 58. minuti na semaforu je bilo 31:30 za Slogu, Velež je imao napada nakon kojeg su izborili sedmerac, a onda je Sloga dobila još jednog junaka. Mladi golman Teo Kolak brani sedmerac gostima i tako otvara vrata trijumfa svom timu.

U narednom napadu trener domaćih Goran Biljaka je odmah tražio time-out, Sloga je odigrala dobru akciju, izborili su sedmerac koji su realizovali za konačnih 32:32.

Kod Sloge najeifkansiji je bio Vernes Škiljan sa devet postignutih golova, Branko Boškić je također imao dobru rolu sa osam psotignutih golova.

Oglasi

Kada su u pitanju redovi mostarskog tima raspucan je bio Keyn Zlatić sa devet golova, a po šest su postigli Amer Denjo i Zlatko Kreso.

Na tabeli Prve lige FBiH skupina jug prava je ludnica. Lider je sada Sloga sa 29 bodova, Velež ima 28, a Bosna Sarajevo ima 26 i meč manje, a ne treba otpisivati Bosnu Visoko koja ima 23 boda i također meč manje od Sloge i Veleža.

Dakle do kraja sezone će biti totalna ludnica i borba za prvo mjesto, a skoro svako kolo nam do kraja donosi neki derbi.

Tako već u narednom 18. kolu Sloga ide u goste u Visoko kod ekipe Bosne, u 19. kolu Bosna u Visokom dočekuje Velež, a u 20. kolu se možda igra i utakmica sezone u Sarajevu gdje će sarajevska Bosna dočekati Slogu. Ovome dodajmo da nas u 21. kolu u Visokom očekuje duel dvije Bosne, visočke i sarajevske.

Prva liga FBiH za rukometaše - skupina jug:

MRK Sloga Gornji Vakuf/Uskolje - RK Velež Mostar  (18:17) 32:30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi