Na Parkenu četvrtfinale rukometne Lige prvaka

Pada rekord

Na Parkenu četvrtfinale rukometne Lige prvaka

A. Beganović

Danski rukometni prvaka Kopenhagen odlučio je ćetvrtfinalni susret Lige prvaka igrati na fudbalskom stadionu Parkenu.

Iako još uvijek nisu odigrali revanš susret osmine finala sa Savehofom kojeg su u Švedskoj savladali sa devet golova razlike, čelnici Kopenhagena donijeli su odluku da četvrtfinalni susret organizuju na Parkenu.

U četvrtfinalu će Kopenhagen igrati protiv mnogo jačeg suparnika od Savehofa, a čelnici kluba očekuju posjetu od 22.000 gledalaca.

"Na Partkenu će biti više ljudi nego na Final Fouru, svi svjetski mediji će prenijeti sliku sa stadiona i mislimo da je to velika stvar za svjetski i danski rukomet", istakao je direktor danskog kluba Soren Colding.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.