Na prozivci i Igor Rađenović
Rađa ostaje trener "studenata"

RK Bosna SO počeo pripreme

Na prozivci i Igor Rađenović

Za rukometaše Bosna Sunce osiguranja u petak je završen odmor jer su već počeli pripreme za drugi dio sezone. Među okupljenim rukometašima koje je prozvao Vojislav Rađa koji će ostati trener „studenata“ pojavio se i lijevi bek Igor Rađenović, a Uprava je blizu dogovora i sa Božidarom Nadovezom.

Rađenović je propustio prethodnu polusezonu zbog povrede, a bio je član portugalske Madeire. S druge strane, Nadoveza iza sebe ima veoma uspješan prvi dio sezone koji je proveo u redovima rumunskog šampiona Steaue. U Grupi E Lige šampiona Nadoveza je postigao 26 golova u šest utakmica i bio jedan od efikasnijih igrača rumunskog tima.

Na kraju Steaua je kao i Bosna SO osvojila treće mjesto u svojoj grupi i plasirala se u osminu finala Kupa kupova. Osim za Steauu, Nadoveza je igrao za novosadsku Vojvodinu i Jugović iz Kača.

Nakon okupljanja rukometaši će trenirati u Sarajevu narednih sedam dana. Za 8. ili 9. januar planiran je odlazak u Budvu, gdje će provesti desetak dana i vjerovatno odigrati nekoliko kontrolnih utakmica.

„Već polovinom februara očekuju nas dvije utakmice sa ruskim Kaustikom u osmini finala Kupa kupova. Oba ogleda igraćemo pred našim navijačima, pa očekujemo plasman u četvrtfinale, što je i cilj kluba. Naravno, na domaćim parketima želimo odbraniti duplu krunu“, izjevio je za Nezavisne Tarik Smajlović, sekretar Bosne SO.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije