Na sjeveru Evrope se stvara novi rukometni dream team!

Dogovorena još jedna zvijezda

Na sjeveru Evrope se stvara novi rukometni dream team!

A. Čaušević

Skandinavija je jedna od evropskih regija s najboljim rukometašima svijeta, ali u klupskom rukometu nikako ne uspjeva da napravi tim koji će dominirati.

Danci, Norvežani i Šveđani su decenijama među najboljim svjetskim reprezentacijama, a sada bi njih nekoliko moglo biti ujedinjeno u skandinvaskom dream-teamu.

Danski mediji su jučer objavili vijest da iz Barcelone u Aalborg seli Aron Palmarsson, jedan od najboljih bekova svijeta. Nedugo zatim stigle su i potvrde iz Katalonije.

Palmarsson je imao verbalni dogovor s Barcelonom oko produženja saradnje, ali se umorio od čekanja ponude pa je postigao zajednički jezik s Aalborgom.

Odlični 30-godišnji šuter je sa danskom ekipom dogovorio saradnju za naredne tri sezone, a posao će zvanično biti potvrđen na ljeto.

Islanđanin već godinama spada u grupu najboljih rukometaša svijeta, a činjenica da je ranije igrao za Kiel i Veszprem najbolje govori o njegovom igračkom kvalitetu.

Oglasi

Ovo je novi veliki posao Aalborga nakon što je ranije za narednu sezonu osiguran potpis najboljeg rukometaša današnjice, Mikkela Hansena.

Za sljedeću takmičarsku godinu angažvoani su još Martin Larsen (Leipzig), švedski pivot Jesper Nielsean (Rhein-Neckar Lowen) te norveško desno krilo Kristain Bjornsen (Wetzlar).

Do sada je Skandinavija samo jednom dala klupskog prvaka Evrope. Bila je to ekipa Rredbergslidsa još davne 1959. godine, a ostaje da se vidi da li će Aalborg prekinuti višedecinijsku negativnu tradiciju.

Inače, Aalborg i ove sezone nije rekao posljednju riječ u rukometnoj Ligi prvaka jer ga u četvrtfinalu čeka dvomeč protiv Flensburga našeg Benjamina Burića. Ti mečevi su na programu sredinom maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije