Nadoknadiv zaostatak «studenata»
Edhem Sirćo u akciji

Četvrftinale rukometnog Kupa kupova

Nadoknadiv zaostatak «studenata»

Rukometaši sarajevske Bosne SO poraženi su večeras u Švajcarskoj, od domaćeg Schaffhausena sa 22:27, u prvom meču četvrtfinala Kupa pobjednika kupova.

 «Studenti» su većim dijelom susreta igrali odlično, da bi pad uslijedio u posljednjih 15-tak minuta kada su domaći «nošeni» sudijskim odlukama danskog para ostvarili prednost od pet pogodaka.

Ipak, za nadati se je da će narednog vikenda pred navijačima u Sarajevu, izabranici trenera Vojislav Rađe nadoknaditi zaostatak i plasirati se među četiri ekipe u ovom eminentnom evropskom takmičenju.

Bosna je dobro otvorila susret i već u 5. minutu je bilo 3:0 za našeg prvaka. Mrežu domaćina načeo je Golić, da bi se dva puta u strijelce upisao Jaškić. «Studenti» su nastavili u istom ritmu do sredine poluvremena kada je na semaforu stajalo 7:4.

Ipak, Schaffhausen se vratio sa tri uzastopna gola, ali su Sarajlije ponovo pokazale da su bolji rival pa je tako u 22. minutu prednost iznosila 10:8. No, tada su na scenu stupile danske sudije koje su za vrlo kratko vrijeme našim igračima pokazale čak osam minuta kazne, pa je do odlaska na odmor Bosna imala petoricu igrača u polju.
Ni to nije bilo dovoljno Švajcarcima da naprave neku osjetniju razliku i semafor je nakon 30. minuta pokazivao - 13:12.

U nastavku su Švajcarci došli na plus dva (14:12) što je razlika koju su držali do 43. minuta kada su Sirćo i Kapisoda u samo tridesetak sekundi svom timu donijeli izjednačenje (16:16), a navijačima u dvorani veliko slavlje. Bosnina igra bila je odlična do 45. minuta (18:17).

Međutim, u narednih deset minuta Schaffhausen je napravio seriju od 8:1 za 24:19. Kapisoda je zatim postigao tri gola, ali su efikasni bili i domaćini pa je na kraju bilo 27:22 što je konačan rezultat ove izuzetno uzbudljive utakmice.

Treba dodati da su naši igrači imali veliku podršku u dvorani «Schweizersbild» koja ima kapacitet 1.400 gledalaca i koja je u dobroj mjeri bila ispunjena.

Susret su pratili i Enid Tahirović, golman bh. reprezentacije i bivši igrač Bosne SO, te Mirza Ćehajić, takođe jedan od nekadašnjih rukometaša «studenata» koji trenutno nastupa u Švajcarskoj.

Schaffhausen - Bosna SO 27:22

Dvorana «Schweizerssbild» u Schaffhausenu. Gledalaca: 1.500. Sudije: Jens Carl Nielsen i Peter Lorentzen (oba Danska). Delegat: Stefan Klar (Slovačka). Sedmerci: Kadetten Schaffhausen 3(3), Bosna SO 1 (1). Isključenja: Kadetten Schaffhausen 10 minuta, Bosna SO 12 minuta.
KADETTEN SCHAFFHAUSEN: Quadrelli, Podpecan, Kukučka 5, Rauh 4, Petro, Pungartnik 2, Graubner 6, Patrail 1, Oltmanns, Starczan, Marcinkdvicius 1, Cvijetić, Malencic, Bucher 1, Uršić 1, Liniger 6 (3). Treneri: Wipf i Hrachovec.
BOSNA SO: Grahovac, Međić, Đurković, Pucelj, Jonovski, Jaškić 5, Nadoveza 4, Rađenović, Kapisoda 9 (1), Šabanović, Buljugija, Golić 2, Sirćo 2, Melić. Trener: Vojislav Rađa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.