Nantes srušio Barcelonu, tri gola Burića

Gol Tarabochije za Wilsu

Nantes srušio Barcelonu, tri gola Burića

E. Škorić

Večeras su odigrani mečevi Lige prvaka za rukometaše, a Nantes je uspio da pobijedi Barcelonu.


Rukometaši Nantesa iznenadili su Barcelonu, pa su slavili sa 29:25. Igralo se gol za gol na početku, a onda serija Francuza koji su poveli 8:4. Plus četiri su imali i na poluvremenu (14:10).

U nastavku meča Nantes je išao i na sedam golova prednosti, na kraju mirno dočekao kraj meča, pa je upisan sedmi trijumf, dok je Barci ovo bio treći poraz, ali obje ekipe idu dalje.

Balaguer je sa pet golova bio najbolji u timu Nantesa, četiri gola dao je Lagarde, dok je bh. reprezentativac Senjamin Burić postigao tri gola iz tri pokušaja. Na drugopj strani Mem je postigao pet, a Rivera četiri gola.

Marko Tarabochia je postigao jedan gol u pobjedi Wisle Plock nad Pick Szegedom (25:24). PSG je sa 31:28 savladao danski Aalborg, dok je Meškov Brest sa 29:24 bio bolji od Celja.

Mirsad Terzić nije se upisivao među strijelce u 31:26 trijumfi Veszprema nad Kielceom, a u njegovom timu je briljirao Andreas Nilsson sa osam pogodaka

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi