Naši solidni u 20. kolu Asobal lige
Stojanović najefikasniji u pobjedi svog kluba

Asobal liga, 20. kolo

Naši solidni u 20. kolu Asobal lige

Adnan Beganović

Kompletirano je 20. kolo španjolske rukometne lige u kojem su naši reprezentativci pružili solidne partije.

Vukašin Stojanović bio je jedan od boljih pojedinaca u pobjedi svog Logrona na gostovanju kod Alcobendasa. U pobjedi 33:27 naš lijevokrilni reprezentativac postigao je 6 golova.

Nikola Prce i Darko Martinović u dresu Octavija minimalno su poraženi na svom parketu od Granollersa (32:33). Prce je u ovom meču postigao pet golova, dok se Martinović dva puta upisao u listu strijelaca. Bivši reprezentativac naše države, Nikola Prce, trenutno se nalazi na trećem mjestu liste strijelaca Asobal lige sa 125 postignutih golova i velika je šteta što je ovaj sjajni rukometaš odlučio privremeno zatvoriti vrata našoj reprezentaciji.

Veliko iznenađenje u ovom kolu napravili su rukometaši Antequere koji su na svom parketu porazili favorizirani Ademar. Ciudad, Barcelona i Portland ubilježili su sigurne pobjede.

Rezultati 20. kola:
Almeria – Valladolid 25:32
Arrate – Teucro 31.28
Torrevieja – Barcelona 23:27
Octavio – Granollers 31:32
Alcobendas – Logrono 27:33
Antequera – Ademar 25:24
Portland – Cuenca 34:28
Aragorn – Ciudad Real 23:25

Poredak: Ciudad Real 36, Barcelona 34, Portland 32, Valladolid 28, Ademar 27...

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.