Nekadašnji evropski prvak u drugoj ligi

San Antonio napustio Asobal ligu

Nekadašnji evropski prvak u drugoj ligi

Adnan Beganović

Nekadašnji evropski rukometni prvak Portland San Antonio u narednoj sezoni igrat će u drugoj španskoj ligi.

Naime, Portland nije ispao u niži rang zbog lošeg rezultata u prošloj sezoni. Nekadašnjem evropskom prvaku presudile su finansije, a predsjednik ovog slavnog kliba Vicente Doroteo na današnjoj press konferenciji je izjavio:

"Povlačenjem glavnog sponzora, AMAYA Sporta, nije nam ništa drugo preostalo nego da se povučemo iz takmičenja. Napravili smo sve što je u našoj moći kako bismo i u narednoj sezoni igrali u Asobal ligi, no nismo uspjeli."

Na kraju dodajmo da je Portland osim evropskog naslova osvojio i dvije titule prvaka Španije, dva Kupa Kralja, tri španska Superkupa, jedan evropski Superkup, te dva evropska Kupa pobjednika kupova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.