Nestvarne scene s finalnog susreta prvenstva Afrike u rukometu

Susret bio prekinut

Nestvarne scene s finalnog susreta prvenstva Afrike u rukometu

A. Čaušević

U finalu rukometnog prvenstva Afrike Egipat je rezultatom 27:23 pobijedio Tunis i tako osim kontinentalne titule osigurao i nastup na Olimpijskim igrama. 

Pobjeda Egipta još više dobija na značaju jer su svog najvećeg rukometnog rivala pobijedili na gostujućem terenu pred 12.000 protivničkih navijača.

Susret su obilježile zaista nerealne i nedopustive scene. Meč je u jednom trenutku prekinut kada su domaći navijači počeli Egipćanine gađati raznim predmetima.

Tom prilikom jedan od igrača egipatske selekcije je pogođen te je ta ekipa evakuisana s parketa. Prekid je trajao nekoliko minuta, ali je utakmica nekako privedena kraju.

Za popularne Faraone je ovo sedma titula pobjednika Afričkog kupa nacija i slatka osveta Tunižanima za poraz od prije dvije godine.

Top Komentari

makelele
Bagra, sta drugo reći.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi