Ni raspucani Malinović nije pomogao Creteilu

Poraz na gostovanju kod Dunkerquea

Ni raspucani Malinović nije pomogao Creteilu

A. Beganović

U okviru 4. kola rukometnog prvenstva Francuske odigrano je pet susreta, a Creteil naših Muhameda Toromanovića i Dejana Malinovića pretrpio je poraz na gostovanju kod Dunkerquea (27:26).

Rukometaši Creteila i pored dobre igre nisu uspjeli doći do boda na gostovanju kod Dunkerquea, no svakako da pred kvalifikacione duele naše reprezentacije ohrabruje dobra igra Toromanovića i Malinovića.

Desni bek našeg nacionalnog tima, Dejan Malinović, sa sedam pogodaka bio je uz Hugu Descata najefikasniji igrač svoje ekipe, dok se Toromanović jednom upisao u listu strijelaca. S druge strane, kod pobjedničke ekipe najučinkovitiji su bili Jaleleddine Touati i Julian Emonet sa također sedam pogodaka.

Cesson-Rennes našeg Duška Čelice slavio je na gostovanju kod Selestata (32:24). Istvan Redei sa šest, te Maxime Derbier i Sylvain Hochet sa po pet pogodaka vodili su Rennes do pobjede, dok se Čelica nije upisao u listu strijelaca. S druge strane, kod Selestata je najefikasniji bio Snorri Stein Gudjonsson sa osam pogodaka.

Chambery, čije boje brane bh. internacionalci Marko Panić i Edin Bašić, na domaćem terenu je remizirao sa Istresom (22:22). Cedric Paty i Jerko Matulić sa po šest pogodaka su bili najefikasniji kod Chamberyja, Bašić je dodao tri, a Panić jedan. Kod Istresa su najefikasniji bili Yvan Gerard sa devet, te Theo Derot sa četiri pogotka. 

U ostala dva susreta postignuti su sljedeći rezultati: Tremblay - Aix 27:27, Nimes - PSG 30:35.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.