Nikola Marković na klupi Konjuha

Nikola Marković na klupi Konjuha

O. Lekić

Nakon razlaza sa Damirom Cipurkovićem, čelni ljudi Konjuha pronašli su novog trenera. Naime, na klupi rukometnog premijerligaša iz Živinica u narednoj sezoni sjedit će srbijanski stručnjak Nikola Marković.

Novi trener Konjuha već je radio u Premijer ligi. Naime, ovaj srbijanski stručnjak vodio je Lokomotivu iz Brčkog, a sportski direktor premijerligaša iz Živinica, Jasmin Omerefendić, za službene internet stranice kluba je izjavio:

"Damiru Cipurkoviću kao bivšem igraču i treneru Konjuha uvijek će vrata ostati otvorena. Međutim, nama u narednom periodu treba trener koji će posvetiti veliku pažnju pored seniorskog tima i radu s mlađim kategorijama, to jest jednom pofesionalnom radu od osam sati dnevno. Nažalost, Damir nije mogao prihvatiti se tih obaveza i mi smo angažovali stručnjaka iz Srbije, koji je prošle godine u prvom dijelu Premijer lige BiH vodio ekipu Lokomotive iz Brčkog, a vodio je nekada i Crvenu zvezdu iz Beograda".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti