Ništa od povratka u Bosnu: Faruk Halilbegović karijeru nastavlja u Mađarskoj
Iako su se u RK Bosna nadali da će Halilbegović drugi dio sezone igrati za klub iz Visokog, to se neće desiti, te će ovaj sjajni rukometaš do kraja sezone igrati u najjačem rangu rukometa u Mađarskoj

Do kraja sezone u ekipi Mezőkövesdi KC

Ništa od povratka u Bosnu: Faruk Halilbegović karijeru nastavlja u Mađarskoj

D. Kurbegović

Iako su se mnogi potajno nadali da bi visočki rukometaš Faruk Halilbegović mogao pojačati RK Bosna i pomoći bivšem klub u pohodu na povratak titule u Visoko, ovaj sjajni rukometaš svoju karijeru nastavlja u Mađarskoj. 

Do kraja ove sezone Faruk Halilbegović će nositi dres kluba Mezőkövesdi KC. Nakon igranja u Turskoj, Njemačkoj i ponuda da otputuje za Ameriku, Halilbegović je ipak izabrao ekipu iz Mađarske.

Riječ je o klubu koji se takmiči u najviše rangiranoj rukometnoj ligi u Mađarskoj a u sezoni 2012/13. su bili šampioni Mađarske.

Pored Halilbegovića u ovom klubu nastupaju još četvorica rukometaša s naših prostora, a riječ je o golmanu Mati Volareviću iz Hrvatske, pivotu Darku Trivkoviću koji je iz Srbije, te dvojici bekova Tomislavu Radniću iz Hrvatske i Aleksandru Ćiriću iz Srbije, dok su ostali rukometaši svi porijeklom iz Mađarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi