Nevjerovatan rezultat dolazi iz grupe gdje je i reprezentacija BiH

EP B divizije za juniorke

Nevjerovatan rezultat dolazi iz grupe gdje je i reprezentacija BiH

Haris Zilić

Nestvaran rezultat nam dolazi sa juniorskog prvenstva Evrope za rukometašice B divizije koje se održava u Sjevernoj Makedoniji.

U prvom kolu grupe B2 gdje se nalazi i naša selekcija, Nizozemska je sa 53:14 savladala Kosovo, a i nevjerovatan podatak je da su reprezentativke Nizozemske u prvom poluvremenu zabile 30 golova, a rezultat je glasio 30:6.

Drugom poluvremenu bil oje 23:8 za Nizozemsku.

Upravo reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20:30 igra protiv Nizozemske, koja je apsolutni favorit za osvajanje prvenstva Evrope B divizije.

Podsjetimo u prvom kolu naše juniorke su poražene od Sjeverne Makedonije rezultatom 39:28, a za naše djevojke odnosno generaciju 2002. -2003. to je bio prvi pravi ispit u njihovim karijerama, tako da će im ovo prvenstvo doći kao veliko iskustvo bez obzira na konačan plasman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi