Njemačka razbila Austriju u Beču

Njemačka razbila Austriju u Beču

E. Škorić

Rukometna reprezentacija Njemačke savladala je Austriju sa 34:22, što bi joj moglo na kraju donijeti treće mjesto u grupi i borbu za petu poziciju u konačnom poretku na kraju Evropskog prvenstva.

Nijemci su porazom od Hrvatske nedavno ostali bez polufinala, ali su bili motivisani protiv domaće Austrije u Beču i na kraju su uvjerljivo slavili.

Austrijanci su vodili u prvom dijelu, no onda Njemačka ulazi u ritam i na poluvrijeme odlazi sa 16:13, da bi u nastavku dotukla svog rivala.

Prednost je iz minute u minutu sao rasla u korsit Njemačke, kja je na krjau slavila s maksimalnih 12 golova razlike.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Timo Kastening je bio najefikasniji sa šest golova, dok je pet postigao Tobias Reichman. Nikola Bilyk je na drugoj strani postigao pet golova.

Njemačka u posljednjem kolu igra s Češkom i bod joj je dovoljan da osigura treće mjesto. Austrijance čeka duel sa Bjelorusijom za kraj turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi