Njemačka rukometna liga želi gledatelje na tribinama

Bundesligaši žele igrati pred publikom

Njemačka rukometna liga želi gledatelje na tribinama

Savez njemačkih rukometnih klubova (HBL) želi, nakon ublažavanja mjera ograničenja koje su uvedene zbog koronavirusa, da u sljedećoj sezoni 2020./21. gledatelji budu prisutni na utakmicama.

"Naš je osnovni cilj sljedeće sezone stvoriti koncept koji bi gledateljima omogućio gledanje rukometnih utakmica u dvoranama", rekao je za njemačku novinsku agenciju dpa Frank Bohmann, direktor Saveza elitnih rukometnih klubova.

Za njemačke rukometne klubove glavni izvor prihoda je prodaja ulaznica i iz toga klubovi ostvaruju 30 do 50 posto godišnjeg proračuna, dok im prodaja televizijskih prava donosi tek pet posto. Bohmann je dodao da će broj gledatelja u dvoranama biti ograničen početkom sljedeće sezone te je vrlo skeptičan prema održavanju svjetskog prvenstva predviđenog za januar 2021. u Egiptu.

"Prije nekog vremena poslali smo zamolbu Međunarodnoj rukometnoj federaciji (IHF) da nas na vrijeme obavijestiti o mogućem otkazivanju svjetskog prvenstva. S obzirom na trenutnu situaciju, vrlo je teško predvidjeti da će se ovo natjecanje sigurno održati", dodao je Bohmann. HBL je nedavno najavio da će sezona 2020./21. službeno početi 2. septembra kada će se u Düsseldorfu odigrati utakmica Superkupa. Njemačka rukometna liga bi prvenstvo trebala početi u septembru ili oktobru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi