Njemački dvojac na Final Fouru

Fuchse i Kiel kao domaćini u Koelnu

Njemački dvojac na Final Fouru

Adnan Beganović

Nakon Kopenhagena i Atletico Madrida plasman na završni turnir Lige prvaka u Koelnu obezbijedili su i rukometaši Fuchse Berlina i Kiela.

Njemački Fuchse je nakon prvog susreta četvrtfinala i visokog poraza od Ademar Leona (34:23) bio prežaljen. Međutim, rukometaši njemačkog kluba u revanšu su slavili također sa 11 razlike (29:18) i zahvaljujući većem broju postignutih golova u gostima plasirali su se na završni turnir.

Kod njemačke momčadi najefikasniji su bili Petterson sa 9, te Romero sa 6 golova, dok su Garcia i Andreu sa po 4 gola bili najefikasniji kod Ademara.

Pored berlinskih Lisica na završni turnir plasirali su se i rukometaši Kiela. Naime, nakon remija u Zagrebu (31:31), Kiel je na svom terenu savladao hrvatsku momčad sa 33:27.

Zagrebaši su se sjajno držali nekih 45 minuta, no u završnici je Kiel dodao gas i na kraju je zasluženo slavio.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Jicha sa 7, te Adnersson sa 5 golova, dok su Štrlek sa 7, te Horvat sa 6 golova bili najefikasniji kod Zagreba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti