Rukometašice Norveške prvakinje Evrope!
Foto - EPA

Savladale Francusku u finalu

Rukometašice Norveške prvakinje Evrope!

Midhat Šljivak

Rukometašice Norveške nove su prvakinje Evrope. One su danas u finalu Evropskog prvenstva pobijedile selekciju Francuske rezultatom 22:20.

Francuska je imala nešto bolje otvaranje meča. Imale su vodstvo u uvodnim minutama, ali je zatim usljedila serija Norveške od pet golova i preuzele su potpuno igru na svoju stranu.

Održavale su Norvežanke prednost u prvom poluvremenu, a na odmor su otišle sa četiri gola razlike, 14:10.

U nastavku je Francuska ipak uspjela da se vrati u meč. Igrale su aktuelne prvakinje Evrope zaista dobro i u 50. minuti su golom Zaadi dolaze do 17:17.

Ušlo se potom u neizvjesnu završnicu. Francuska nastavlja sa fantastičnom odbranom, da bi u 54. minuti Deuna Zaadi uspjela zabiti gol za vodstvo Francuskinja nakon dugo vremena od 19:18.

Ipak, u ključnim trenucima Norveška je prava. Bile su skoncentrisanije rukometašice ove zemlje i na kraju slomile otpor Francuske, te su došle do osme titule prvaka Evrope u historiji.

Kristiansen, Mork i Skogrand su sa po četiri gola predvodile Norvešku, a Foppa je sa pet golova bila nejefikasnija u poraženom timu.

Podsjetimo, Hrvatska je osvojila bronzu nakon što je savladala domaćina Dansku 25:19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije