Norvežanke nemilosrdne protiv Ruskinja, Holanđanke do tijesne pobjede protiv Čehinja

Svjetsko prvenstvo, četvrtfinale

Norvežanke nemilosrdne protiv Ruskinja, Holanđanke do tijesne pobjede protiv Čehinja

E. Ganibegović

Rukometašice Holandije su u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva bile bolje od Češke rezultatom 30:26.

U uvodnim minutama prvog poluvremena Holanđanke su igrale sjajno, pa su već na početku napravile prednost od šest golova razlike, 7:1. Međutim, poslije toga znatno bolja igra rukometašica iz Češke, koje brzo svoj zaostatak smanjuju na jedan gol, 10:9. Do kraja prvog poluvremena se igralo gol za gol, pa se na odmor otišlo rezultatom 17:16 u korist Holanđanki.

Tijesna borba se nastavila i u nastavku meča, gdje se razlika između dvije ekipe nije povećavala više od tri gola. Ali, u zadnjim minutama susreta rukometašice iz Holandije su slomile otpor Čehinja, te su se tako kvalifikovale u polufinale.

Susret Norveške i Rusije nije donio posebnu napetost, jer su Norvežanke rutinski slavile s 34:17, i na taj način našle svoje mjesto u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Svjetsko prvenstvo, četvrtfinale:

Holandija - Češka 30:26

Norveška - Rusija 34:17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi