Nova pobjeda Goraždanki, Ljubuški bolji od Ilidže
ŽRK Goražde

Premijer liga za rukometašice

Nova pobjeda Goraždanki, Ljubuški bolji od Ilidže

Adnan Beganović

U okviru 15. kola Premijer lige za rukometašice odigrana su tri susreta, a do nove pobjede stigle su rukometašice Goražda, koje su pred svojim navijačima nadigrale Katarinu iz Mostara (33:23).

Rukometašice Goražda nastavile su sa dobrim partijama u proljetnom dijelu sezone. Goraždanke su večeras u svim elementima rukometne igre nadigrale Katarinu.

Već u prvom poluvremenu bilo je odlučeno pitanje pobjenika (18:8), a u drugom dijelu trener Goraždanki dao je priliku i mlađim igračicama, koje su opravdale njegovo povjerenje.

Kod Goraždanki najefikasnije su bile Sarajlić sa 7, te Hubanić sa 6, dok je Kekić sa 10 golova bila najefikasnija kod Katarine.

Rukometašice Ljubuškog su pred svojim navijačima pobijedile Ilidžu (33:26). U redovima pobjedničke momčadi najefikasnija je bila Pavlović sa 8 golova, dok su Mujagić sa 12, te Škaljić sa 4 gola bile najučinkovitije kod gošći.


Premijer liga, 15. kolo:
Goražde - Katarina 33:23 (18:8)
Goražde: Borčak, Pjano 2, Odžaković 4, Sarajlić 7, Hubanić 6, Amela Dervišević, Alma Dervišević 3, Šovšić, Gabela 3, Zorlak, Hadžiahmetović 1, Ćosović 3, Nuhanović 1, Alikadić 2, Oputar 1, Kostić. Trener: Samir Šipka.
Katarina: Sojka, Jovanović 3, Marić, Brkić 1, Andačić 2, Maslač 1, Vrančić 3, Šagolj 2, Aničić, Kekić 10, Prskalo, Pršlja 1, Čobanović, Škebar, Čarapina. Trener: Tihomir Čale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.