Nova pobjeda Loewena, HSV bolji od Magdeburga

Nova pobjeda Loewena, HSV bolji od Magdeburga

Adnan Beganović

Vodeća ekipa njemačkog rukometnog prvenstva, Rhein-Neckar Loewen, upisala je pobjedu u 8. kolu i to nad Hannoverom (32:20).

Rukometaši Loewena opravdali su ulogu favorita u duelu sa Hannoverom, te su sasvim zasluženo slavili sa ubjedljivih 32:20.

Stefan Kneer sa sedam, te Kim Ekdahk du Rietz sa šest pogodaka bili su najefikasniji kod Loewena, dok je na golu sa 15 uspješnih intervencija briljirao Niklas Landin.

S druge strane, kod Hannovera su najučinkovitiji bili Torge Johannsen sa pet, te Joakim Andre Hykkerud sa četiri pogotka.

U duelu Magdeburga i HSV-a bilo je mnogo zanimljivije, a u dramatičnoj završnici slavio je HSV rezultatom 26:25. Adrian Pfahl sa sedam, te Henrik Toft Hansen i Alexandru Viorel Simicu sa po četiri pogotka predvodili su pobjedničku ekipu, dok je Robert Weber sa 13 pogodaka bio najučinkovitiji kod Magdeburga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.