Nove pobjede Barcelone i Atletica

Asobal liga

Nove pobjede Barcelone i Atletica

Adnan Beganović

U okviru 14. kola španjolskog rukometnog prvenstva odigrane su dvije utakmice, a do novih pobjeda stigli su Barcelona i Atletico.

Barcelona je u derbijku kola u Blaugrani bez većih problema savladala Ademar (38:31). Aktuelnog prvaka do nove pobjede vodio je Daniel Sarmiento sa devet postignutih pogodaka, dok je kod Ademara sa sedam pogodaka najefikasniji bio Martin Stranovsky.

Atletico je pred svojim navijačima bio bolji od San Antonija (37:31). Gosti su većim dijelom prvog poluvremena imali prednost, no na odmor se otišlo  pri rezultatu 18:16 za Atletico.

Na samom otvaranju drugog poluvremena domaći su stekli prednost od pet golova (23:18), koju su do kraja rutinskom igrom uspjeli povisiti za konačnih 37:31. Kod Atletica najefikasniji su bili Eduard Fernandez i Nikolaj Markussen sa po šest pogodaka, dok su kod San Antonija sa po pet pogodaka najefikasniji bili Vasko Sevaljević, Gedeon Guardiola i Victor Alvarez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.