Nove pobjede Barcelone i Atletica

Asobal, 17. kolo

Nove pobjede Barcelone i Atletica

Adnan Beganović

U španjolskom rukometnom prvenstvu ništa novo. Barcelona i Atletico i u 17. kolu upisali su sigurne pobjede. Aktuelni prvak bez većih problema savladao je Helvetia Anaitasunu (32:18), dok je Atletico bio ubjedljiv protiv Torrevieje (34:20).

Barcelonu je do nove pobjede vodio Juan Garcia, koji je postigao šest golova, dok je kod poražene momčadi najefikasniji bio Pierre-Yves Ragot sa 5 golova.

Atletico je u duelu sa Torreviejom pitanje pobjednika riješio u prvom poluvremenu. Već do odmora španjolski viceprvak imao je prednost od osam golova (17:9), tako da su rukometaši Atletica u drugom dijelu rutinski odradili posao. Jonas Kallamn sa sedam golova najefikasniji je bio kod Atletica, dok su kod gostiju sa po 5 golova najučinkovitiji bili Gonzalez Gil i Rodrigo Salinas Munoz.

U ostalim susretima 17. kola postignuti su sljedeći rezultati: Ademar - Naturhouse La Rioja 38:27, Granollers - Alser Puerto Sagunto 31:28, Octavio - Aragon 26:29.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.