Nove pobjede Mire, Zrinjskog i Borca

Zanimljivo na vrhu, ali i na dnu

Nove pobjede Mire, Zrinjskog i Borca

A. Beganović

U okviru 14. kola Premijer lige za rukometašice odigrano je svih šest utakmica, a do novih pobjeda stigle su tri vodeće ekipe, Mira, Borac i Zrinjski.

Mira je pred svojim navijačima savladala Goražde (30:23), koje je u ovoj utakmici nastupalo bez tri prvotimke, Hubanić, Pjano i Vrdoljak.

Tokom cijele utakmice rukometašice Mire bile su u prednosti, te su na kraju i zasluženo slavile. Najefikasnije kod pobjedničke ekipe bile su Jevtić sa 9, te Vlahović i Lukač sa po 6 golova, dok su se u listu strijelaca upisale i Ivetić (4), Torbica (3), te Damjanović (2).

Kod Goražda najefikasnije su bile Sarajlić sa 12, te Šovšić sa 5, koja je ujedno pružila i jednu od najboljih partija u voljenom dresu, dok su se u listu strijelaca upisale Odžaković (3), Dervišević (1), Ćosović (1), te Gabela (1).

Rukometašice Borca, aktuelne prvakinje naše zemlje, u Mostaru su bez većih problema savladale podmlađenu Katarinu. Kod Borca najefikasnije su bile Kukić sa 8, te Bogojević i Rajilić sa po 5 golova, dok su kod Katarine Kekić sa 6, te Turudić sa 5 golova bile najučinkovitije.

Rukometašice Zrinjskog u Ljubuškom su sa ubjedljivih 35:21 nadigrale istoimenu domaću ekipu, dok je Ilidža na svom terenu savladala Lokomotivu (33:25).

Jedinstvo iz Brčkog u Živinicama je bilo bolje od domaćih rukometašica (26:24), dok je u derbiju začelja Knežopoljka savladala Hrasnicu (39:28), te joj je tako prepustila posljednje mjesto na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti