Nove pobjede rukometašica Zrinjskog i Borca

Premijer liga za rukometašice

Nove pobjede rukometašica Zrinjskog i Borca

A. Beganović

U okviru 12. kola Premijer lige za rukometašice odigrano je pet susreta, a dvije prvoplasirane ekipe, Zrinjski i Borac upisale su pobjede.

Mnogo teže od očekivanog, iako konačan rezultat to ne govori, rukometašice Zrinjskog večeras su na svom parketu savladale tim Krivaje (30:22).

Meč je počeo dominacijom gošći koje su u 20. minuti imale prednost od 10:5. Do predaha su Plemkinje uspjele smanjiti na tri gola razlike, a rezultat poluvremena glasio je 13:10 u korist Krivaje.

 

U nastavku druga slika na parketu, a Zrinjski za kratko vrijeme stiže do 16:16 što je bio nagovještaj preokreta koji je kasnije i uslijedio. Do kraja su domaće rukometašice ubacile u brzinu više i na kraju došle do zasluženih 30:22.

U domaćim redovima istakle su se Prusina sa šest, Kekić i Marić sa po pet te Prguda i Mlakić sa po četiri pogotka. U timu Krivaje najefikasnija bila je Zvekić sa osam pogodaka.

Aktuelne prvakinje, rukometašice Borca gostovale su u Mostaru gdje su se bez većih problema obračunale sa domaćom Lokomotivom (38:21).

Katarina je u Živinicima bila bolja od domaće ekipe (28:22). Mostarsku ekipu do pobjede su vodile Alma Turudić sa 10, te kadetska reprezentativka naše zemlje Ivana Krešić sa sedam golova, dok je Zirajeta Mujagić sa 10 golova bila najefikasnija kod Živinica.

Rukometašice Mire su na domaćem terenu bile bolje od Ilidže (25:16), dok je Jedinstvo u Brčkom savladalo Ljubuški (34:29).

Sutra se sastaju Hrasnica i Goražde.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.