Nove pobjede Tatrana i Nexea

SEHA liga

Nove pobjede Tatrana i Nexea

Adnan Beganović

U okviru 18. kola Regionalne lige odigrana su dva susreta, a do novih pobjeda stigli su Nexe i Tatran.

Nexe iz Našica pred svojim navijačima savladalo je Metaloplastiku (31:23). Izabranici Kasima Kamenice bili su bolji tokom svih 60 minuta i na kraju su sasvim zasluženo stigli do nove pobjede.

Kod Nexea najefikasniji su bili Varvodić sa 6, te naš reprezentativac Deni Velić i Kedžo sa po 5 golova, dok su sa po 7 golova kod Metaloplastike najefikasniji bili Medić i Miloš Mitrović.

Tatran je na domaćem terenu sa ubjedljivih 42:22 savladao Sutjesku iz Nikšića. Domaći rukometaši već nakon prvog dijela imali su deset golova prednosti (19:9), tako da su u drugom poluvremnu rutinski utakmicu priveli kraju.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji je bio Krok sa 7 golova, dok je Nikitović sa 6 golova bio najefikasniji kod Sutjeske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti