Novi Pazar predstavio trenera, legendu srpskog rukometa

Novi ligaš, novi strateg

Novi Pazar predstavio trenera, legendu srpskog rukometa

Novi superligaš u Srbiji Novi Pazar predstavio je trenera za novu sezonu.  

Riječ je o velikom asu svjetskog rukometa s kraja prošlog i početka ovog vijeka, Nedeljku Jovanoviću (48).

Popularni Neđa sjest će na klupu tima koji ima visoke ambicije već u prvoj sezoni u elitnom takmičenju. Poslije kratkih trenerskih epizoda sa rukometašima Jastrepca iz Blaca i rukometašicama Inđije, Jovanović će trenerski debitovati u Super ligi Srbije.

"Ovo je za mene novi život, novi početak. Ukazana mi je velika čast i dobio sam fantastičnu priliku da se dokažem, imam pozitivnu tremu i nadam se da ću ovu energiju pretočiti u veliki rad i da će sve kulminirati na kraju sezone. Klub je debitant u eliti, baš kao i ja, ali su nam ambicije velike. Zašto ne bismo bili među prve tri ekipe ili ne bismo igrali finale Kupa? Svakako nikome neće biti lako protiv nas – rekao je Jovanović na promociji.

Inače, Jovanović je bio srbijanski reprezentativac koji je 1999. nakon bronze na Svjetskom prvenstvu od Olimpijskog komiteta proglašen najboljim sportistom Srbije (doduše tada se to zvala FR Jugoslavija, unija Srbije i Crne Gore). Svjetsku bronzu je osvojio još i 2001. a evropsku 1996.

Karijeru je započeo u Sinđeliću, a u Srbiji je igrao za Metaloplastiku, Partizan i Kolubaru. U inozemstvu je između ostaloga nastupa za Pick Szeged, Portland San Antonio, TUSEM Essen...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi