Novi poraz Skauta: Zagreb, ipak, prejak

Novi poraz Skauta: Zagreb, ipak, prejak

Adnan Beganović

U okviru 12. kola Regionalne lige za rukometaše Izviđač je poražen na gostovanju kod Zagreba (25:23).

Rukometaši bh. predstavnika bolje su otvorili susret, te su golovima Hercega i Borasa poveli sa 2:0. No, veoma brzo, tačnije u 7. minuti golom Valčića Zagreb dolazi do prvog vodstva koje iz ruku nije ispušta do kraja susreta.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 16:10 za Zagreb, koji je sredinom drugog dijela u par navrata imao višak od osam golova.

U samom finišu susreta domaći su se malo opustili, što su Skauti znali iskoristiti, te su smanjili prednost za konačnih i podnošljivih 25:23.

Kod Zagreba najefikasniji su bili Tonči Valčić i Luka Stepančić sa po četiri postignuta gola, dok su Ante Boras sa osam, te Senjamin Burić sa četiri gola bili najefikasniji kod Skauta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.