Očekivani poraz Studenata od Ciudad Reala

Liga prvaka, 5. kolo

Očekivani poraz Studenata od Ciudad Reala

Edmir Škorić, foto: A. Balić

Rukometaši Bosne BH Gas, možemo slobodno reći očekivano, poraženi su od španskog Ciudad Reala u utakmici petog kola Lige prvaka (grupa D) koja je večeras odigrana u dvorani "Mirza Delibašić".

Ciudad Real je u Skenderiji došao do sigurne pobjede nad Bosnom, ali i prije početka ove utakmice šanse da Studenti slave bile su minimalne.

Ipak, nakon prvih pola sata igre izabranici Irfana Smajlagića imali su „samo“ pet golova manje od španskog giganta (11:16), da bi konačni rezultat glasio 22:29.

Uzme li se u obzir da su od Flensburga poraženi sa 12 razlike, onda se ovaj rezultat može nazvati i sasvim dobrim. Bosna je u oba poluvremena postigla po 11 golova, ali odbrana nije mogla zaustaviti sjajne Garciu, Lazarova i društvo.

Naš prvak ostao je na posljednjem mjestu gurpe D nakon pet odigranih kola, sa samo jednim osvojenim bodom. Treba napomenuti da je ulaz u Skenderiju bio slobodan.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.